25-годишен опит при прилагането на терапия Вертора в рамките на възстановителната медицина на Руската федерация

25

Методът за терапия Вертора за продължително щадящо издължаване и разтоварване на гръбначния стълб е разработен от професор Кинляйн (Германия) през 1978 година.

Прилаганото продължително удължаване на гръбначния стълб се осъществява в условия на отпускане и в оптимални посоки при правилно положение на гръбначния стълб и запазени физиологични криви. Това се осигурява от конструкцията на системата, включваща еластични ребра.

Интегрирането на метода Вертора в комплекс от терапевтични мероприятия, съкращава времето за рехабилитация от 1.5 до 2.7 пъти при лечение на вертеброгенен болестен синдром, а след оперативна интервенция (постламинектомичен синдром и др.) с 2.5-3.5 пъти.

При наличие на дегенеративен синдром, дискова херния, дискогенна радикулопатия, в повечето случаи се постига пълна регресия на болковия синдром и клиничните прояви на неврологичен дефицит с възстановяване на мускулната маса на засегнатия крайник и стойката.

Методът Вертора се прилага също и в рамките на комплексни терапии за лечение на мозъчно-съдови заболявания и инсулт на гръбначния мозък.

При сколиоза от 1-3 степен се наблюдава тенденция към нормализиране на оста гръбнака, лордоза и кифоза, странични отклонения и усукване на торса, мускулен дисбаланс, изкривяване на таза.

Оценка за резултатите от внедряването на метода за терапия Вертора, е фактът, че той се прилага в 53 страни по света и вече 25 години в Русия, като към днешна дата това се случва в повече от 1500 медицински учреждения в Русия, включително и балнеосанаториуми, което ни дава право да говорим за неговата висока терапевтична и икономическа ефективност.

Повече от 800 лечебно-оздравителни комплекса на Руската федерация провеждат с помощта на системата Вертора (във всеки комплекс поотделно) от 10 до 70 хиляди процедури годишно.

Експлоатационният живот на терапевтичния уред Вертора е 20 години, което позволява на един уред да се проведат повече от 62 000 процедури. Устройството Вертора също така не изисква поддръжка и не консумира енергия.

В тази връзка, анализите на резултатите от прилагането на терапията Вертора безусловно ни позволяват да го препоръчаме за практическо използване при възстановително лечение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *