fbpx

Глътка пълноценна почивка с “Acupressure”

Глътка пълноценна почивка с “Acupressure”

Технологията Акупресура, базирана на древна китайска терапия, се фокусира върху човешката вътрешна енергия

Комбинацията от стрес и постоянно напрежение, която ни заобикаля, води до голямо безпокойство, притеснение и увеличава рисковете от депресия. Все по-често търсим начини бързо и лесно да възстановим тялото и съзнанието си. Понякога обаче дори редовното спортуване в комбинация със здравословен хранителен режим не са достатъчни, защото организмът ни има нужда от пълноценна почивка, която да възстанови физиката, а оттам и психиката ни. Сънят рядко е достатъчна отмора. В такива случаи се отпускаме с масажи, учим техники за самоусъвършенстване или посещаваме семинари за самопомощ. Те обаче отнемат доста от времето, което така или иначе все не ни стига. Acupressure матовете са вариант за всеки зает човек, който търси своята глътка “пълноценна почивка” в задушаващото от стрес ежедневие.

Но какво всъщност представлява технологията “Акупресура”?

Acupressure матовете се базират на древна китайска терапия, която се фокусира върху човешката вътрешна енергия, известна още като “ки”. Технологията е подобна на тази при акупунктурата – засягат се определени точки по тялото ни, манипулирайки “меридианите”. Те са “пътищата на енергията” в нашите тела. Чрез упражняване на натиск в определени точки мозъкът ни освобождава своето “болкоуспокояващо” – ендорфин, затова усещаме тялото и съзнанието си олекотено, отпочинало и възстановено. Acupressure матовете са възглавници с остри розички по цялата им дължина.

Как работи Verthe Acupressure Set?

Заострените краища на розичките упражняват натиск върху “акуточките” по тялото ни. По този начин се стимулира отделянето на ендорфин от мозъка, който на свой ред успокоява физическите ни болки или напрежение в гърба, кръста, врата, но същевременно и подобрява настроението ни.

Как се използва нашата подложка за Акупресура?

Има няколко начина, по които може да се използва:

  • в легнало положение, за да се засегнат акуточките по целия ни гръб. Това се прави за около 20-40 мин, като всеки индивидуално може да прецени колко време му е нужно, за да си отпочине организмът му. Така Verthe Acupressure Set може да освободи болки и напрежение в гърба и кръста;
  • за главоболие и напрежение в слепоочията, експертите препоръчват възглавницата от Verthe Acupressure Set – необходимо е да се постави на повърхност, която е на удобна височина;
  • за енергия acupressure мата може да замени йога мата по време на медитация;
  • за премахване на напрежението в краката си след дълъг работен ден се препоръчват отпуснати боси стъпала върху мата за 10-15 минути или изправен стоеж върху него за 3-5 мин.

Възможно е и лесно е да освободите съзнанието си от тревогите и тялото си от напрежението с нашата “Подложка за акупресура”. Лесно е да създадем едно пълноценно ежедневие за себе си.

Verthe Acupressure Mat

https://verthora.com/produkt/verthe-acupressure-mat/
За актуални или бъдещи промоции, можете да разгледате нашите страници във Facebook или Instagram.