Връщане и замяна

УСЛОВИЯ ЗА ЗАМЯНА И ВРЪЩАНЕ НА СТОКА ПО ОНЛАЙН ПОРЪЧКА ПРЕЗ САЙТА НА ВЕРТОРА ООД

 1. Клиентът има право да откаже получаването на заявената за покупка от него стока, без да посочва причина за отказа си, като заплати куриерската услуга по доставката и връщането на стоката.

1.1 Клиентът има право да заяви подмяна на артикул, фигуриращ в първоначалната му поръчка в срок не по-дълъг от 30 дни от датата на получаване на поръчката. В този случай е необходимо да върне пратката:

– на адрес: гр. София1000, ул. Чавдар Мутафов 12 или

– да направи подмяна на артикул, фигуриращ в първоначалната му поръчка в шоурума на ВЕРТОРА ООД, гр. София, ул. Чавдар Мутафов 12

 1. Клиентът има право в срок от 30 дни, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да върне получените артикули. Вертора възстановява всички суми, получени от потребителя, с изключение на разходите за доставка.

Транспортните разходи за връщане и замяна са за сметка на клиента, освен в случаите когато:

-получената стока явно не съответства на заявената в поръчката;

-грешката е настъпила в резултат на наша вина;

2.1. Адресът за връщане на стоките е: гр. София 1000, ул. Чавдар Мутафов 12

2.1.1. Заявката за връщане на стоката е подадена писмено на посочения от ВЕРТОРА ООД електронен адрес за кореспонденция, в срок от 30 дни, считано от датата на получаване на поръчката. Заявката трябва да съдържа: трите имена на клиента/титуляра на сметката, телефон за връзка, лична банкова сметка на клиента, на която да бъде възстановена заплатената от клиента сума за стоката.

2.1.2. Стоката НЕ трябва да бъде използвана, да е в добър търговски вид, с оригинална опаковка, с оригинални етикети, придружена от оригиналните документи, издадени от ВЕРТОРА ООД– фактура и гаранционна карта (ако е била издадена такава).

2.1.3. Когато връщането на продукт е за сметка на ВЕРТОРА ООД това става задължително с куриерска фирма СПИДИ или ЕКОНТ, а НЕ с произволно избран куриер от клиента.

 1. Условия за замяна на стока закупена във физически магазини ВЕРТОРА ООД

Замяна на стока може да се извърши в 30-дневен срок от датата на закупуване!

3.1. Изисквания за стоката при замяна:

 • Клиентът трябва да предостави покупен документ.
 • Стоката трябва да е в добър търговски вид.
 • Стоката трябва да е с всичките етикети, с които е закупена.
 • Стоката трябва да е в оригиналната опаковка, която от своя страна трябва да е без никакви нарушения.

3.2. Опции за замяна:

 • Замяна за същия модел артикул (друг цвят и т.н.)
 • Замяна за друг артикул на същата стойност или по-висока(като клиентът доплаща разликата)
 • Възстановяване на заплатената сумата под формата на ваучер (GIFT CARD)
 1. Опции за замяна/връщане на поръчки

4.1. При онлайн заплащане на поръчка (заплащане през сайта с дебитна/кредитна карта или банков превод)

 • Клиентът има право в срок от 30 дни, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да върне получените артикули, и да заяви връщане на сумата по платежното средство с което е извършено плащането.
 • Клиентът има право да направи замяна за същия модел артикул. (друг цвят и т.н.)
 • Клиентът има право да направи замяна на същата стойност или по-висока( като клиента доплаща разликата).
 1. Връщане на суми

5.1. Връщане на суми, платени с карта.

– При необходимост от връщане на платени с карта суми по договорирани и извършени от нас услуги, това ще бъде направено от нас чрез кредитна транзакция по картата, с която е извършено плащането след попълнена онлайн форма за заявка – ТУК

– Ако по някаква причина връщането по карта не е успешно, клиентът ще бъде уведомен допълнително за да предостави банкова сметка на негово име, по която да бъде възстановена сумата.

5.2. Връщане на суми, платени с наложен платеж.

5.2.1. По банкова сметка или пощенски запис.

– Връщането на платени с наложен платеж суми се извършва след попълнена онлайн форма за заявка или на посочения от ВЕРТОРА ООД електронен адрес за кореспонденция  Заявката трябва да съдържа трите имена по лична карта, лична банкова сметка на клиента, на която да бъде възстановена заплатената от клиента сума за стоката. Връщането на суми може да стане и с пощенски запис като е необходимо трите имена по лична карта, точен адрес: град, пощенски код, улица или блок.

 1. Срок за възстановяване на суми платени с карта или наложен платеж.

– Съгласно разпоредбите на ЗЗП, ВЕРТОРА ООД възстановява на клиента платената сума в срок до 14 календарни дни от датата, на която клиентът е упражнил правото си на връщане на стоката (за начална дата се счита датата, на която ВЕРТОРА ООД физически е получило върнатата от клиента стока).

– ВЕРТОРА ООД не носи отговорност при попълнени неверни данни по време на регистрация, както и във формулярите за възстановяване на суми или забавяния от страна на куриерските фирми от които може да произтече забавяне на срока за възстановяване или възникване на други неудобства за клиента.

 1. Електронни формуляри за подмяна или за връщане на суми може да попълните: ТУК

 

0
Вашата количка
Your cart is emptyReturn to Shop