Blog > Лечение на дискова херния с използване на метода Вертора

Лечение на дискова херния с използване на метода Вертора

Дисковата херния е едно от най-сложните и опасни заболявания на опорно-двигателния апарат. Има много причини, водещи до поява на дискова херния: травми, неправилна стойка, прекомерно натоварване на гръбначния стълб, неразвита гръбна мускулатура, промени, свързани с възрастта.

Когато обвивката на междупрешленните дискове е разрушена и нейното съдържание (ядрото) се е изляло като паста от тубичка и е проникнало в гръбначния канал, притискайки коренчетата на гръбначномозъчните нерви, а понякога и на гръбначния мозък, тогава лекарите установяват формирането на истинска херния. Има херния, при която не е нарушена целостта на обвивката на диска, а се забелязва само издуване в гръбначния канал, което се нарича дискова протрузия. Каква е причината за това издуване? Многобройни наблюдения ни убеждават, че първопричината за възникване на херния е свръхнапрежение в определен участък на биокинетичната верига, чийто звена са прешлените и всички стави на краката. Пренапрежението се дължи на наличието на остатъчни ефекти от травми на гръбнака, включващо специфична сублуксация на отделни прешлени, което води до несиметричено съкращаване на паравертебрални мускули и мускулите на долните крайници. Ето защо, мускулите и ахилесовото сухожилие в долните крайници губят способността си да се възстановяват напълно от съкращения, и при тях се появява т.нар скованост. Конкретен пример: представете си, че вие се опитвате да достигнете пода с двете си ръце, и задната група на мускулите на краката не е в състояние да се разтегне на 50 процента от нормалното състояние, както е предвидено от природата. Може да достигнете пода само, при условие че задните междупрешленни връзки в областта на кръста се разтегнат и то два пъти над предвиденото от природата, тъй като те компенсират ограниченото разтягане на мускулите на долните крайници.

Многократните допълнителни разтягания не са характерни за този дял на гръбначния стълб, което води до болезнено разтягане на задната надлъжна връзка на гръбначния стълб и нейното последващо разхлабване. Гръбначният диск вече не е така стабилно поддържан от връзките и физическото натоварване отива в посока на разхлабената задна надлъжна връзка, придобивайки свойствата на междупрешленна херния с всичките нейни клинични прояви. Независимо от факта, че в повечето случаи, консервативното лечение на дискова херния, е за предпочитане, съвсем малък брой клиники предлагат реален способ за лечение на херния, като се има предвид, че консервативното лечение е трудно и продължително.

Разбира се, операцията дава бързи резултати, но е изпълнена с опасност от развитие на болестта в други отдели на гръбначния стълб, тъй като тя не отстранява причината за дискова херния, носи риск от следоперативни усложнения, налага продължителен период на рехабилитация. Какво е сложното при лечението на дисковата херния? Проблемът е, че „изпъкналите“ или „издути“ междупрешленни дискове се срастват със съединителната тъкан и се „слепват“ в това издуто положение. Ето защо само с помощта на мануална терапия е невъзможно да се лекува дискова херния, а е необходим комплексен подход: мануална терапия, масаж и физиотерапия със задължително прилагане на метода на терапия Вертора. В нашия център предлагаме ефективен комплексен метод на консервативно лечение на дискова херния. (В редки случаи, консервативното лечение на дискова херния е противопоказно, така че при първоначалната консултация е необходимо да се носят резултатите от ядрено-магнитен резонанс или компютърна томография). Методът синтезира най-доброто, което се прилага към момента при лечението на това заболяване и гарантира излекуване. Лечението на дискова херния е доста дълго. То изисква воля от ваша страна, може да промени навиците ви, но резултатът ще ви възнагради многократно.

Още от нашия блог

Каква е ползата от персонализиран матрак?

Ако се чудите дали матракът по поръчка може да подобри качеството на Вашия сън, бихме казали: да, със сигурност. С персонализиран матрак несъмнено ще получите комфортен и здравословен сън. Сънят е важна част от нашето ежедневие. Без сън ставаме летаргични и капризни и ни е трудно да се концентрираме върху задачите си. Но наличието на […]

Виж повече
Всеки се нуждае от това ... без изключения ...

Всеки се нуждае от това … без изключения …

Винаги намирате време за това и знаете, че това е просто нещо, което правите всеки ден, за да се грижите за себе си. Грижата за себе си е важна!

Виж повече
Чувствате ли се уморени и изтощени?

Чувствате ли се уморени и изтощени?

Масаж чрез Verthe Acupressure Mat Знаете ли, че масажът чрез акупресура е един от най-ефективните начини за облекчаване на главоболие и мигрена?

Виж повече
0
Вашата количка
Your cart is emptyReturn to Shop