fbpx

Матраци Verthe на Verthora Bulgaria

matrak-verthe-prime_verthora-bulgaria

Качеството,  количеството и пълноценният сън са  важни звена,  които Verthora  Bulgaria се стреми да предлага чрез своите продукти. Данните  показват, че сънят може да е липсващият фактор при много хора, които се опитват да редуцират теглото си, да поддържат спортна форма или да се грижат за общото добро състояние на организма си. Недоспиването  е основен фактор  за риска от покачване на телесното тегло, неефективността в работния процес, както и за болките в гърба, врата и кръста. Ето и 10 съвета за пълноценен сън:

  1. Вашата спалня трябва да бъде тиха и тъмна, с добър контрол на температурата, както и добре проветрена.
  2. Не пренебрегвайте матрака си, той е най-важния елемент от обзавеждането на спалнята Ви, ние от Verthora знаем, че матрака следва да се персонализира спрямо ползвателя си.
  3. Удобната ортопедична възглавница допълва процеса на здравословен сън. Ние ви съветваме да подберете правилно височината на възглавницата спрямо дължината и извивката на цервикалния дял, така че напрежението в шийния дял да се разтоварва по време на сън, а не да се обременява. Натоварването и неправилната позиция на врата и раменете води до схващане и силна болка.
  4. Най – здравословния сън е по гръб или на страни, за да го постигнете обаче, правилно подберете вида на матрака. Съветваме Ви да изберете матрак от високоеластична пяна, материал от висок клас. Той е дишащ, антиалергичен, антиакарен  и екологичен . Характеризира се с това, че не подлежи на деформация дори след много години на експлоатация. Високоеластичната пяна създава отлична ортопедична опора за сън.
  5. Подберете внимателно спалното бельо. Използвайте само естествени материи, памук, органичен памук, египетски памук и коприна. Подберете правилно и облеклото за сън.
  6. „Утрото е по – мъдро от вечерта“. Това е точно така, затова поне един час преди лягане е добре да „изключите“ от всички проблеми , които ще Ви попречат да заспите спокойно, а и ще Ви карат да се пробуждате тревожни през ноща, а резултата от това е умора и липса на концентрация на следваия ден.  Отпуснете се в удобното легло, а на сутринта ще имате енергия да намерите решения.
  7. Не прекалявайте с кофеина през деня, а вечерята трябва да бъде лека , с намалено съдържание на въглехидрати и захари. Това ще помогне да заспите лесно, без да усещате тежест и подуване.
  8. Не прибягвайте до таблетки за сън, това не решава проблема, а само води до пристрастяване.
  9. Намерете спорта, който Ви приляга и опитайте да го практикувате 2-3 пъти седмично. Дали ще ходите на фитнес или ще плувате, или танцувате……, това ще Ви помогне да изразходвате цялата натрупана енергия, ще се почувствате тонизирани, а и резултатите, които ще отбележите ще Ви подобрят самочувствието. Да не забравяме, че това ще доведе и до по – здрав сън.
  10. Не на последно място, организирайте добре работната среда. За хората, които прекарват голяма част от ежедневието си в седнало положение е от изключителна важност да  създадат „ергономична работна среда“ Това ще предотврати поява на болка в гърба и кръста, схващане на мускулите и скованост на тялото. Така ще си подарите здрав и пълноценен сън.

Verthora чрез своята гама от  от продукти, разработена с екип от специалисти, ще Ви помогне да подобрите съня и ергономията на работното си място.

 

НОВО
1 480.00 лв.3 492.00 лв.
1 655.00 лв.4 027.00 лв.
945.00 лв.2 389.00 лв.

 

Система за сънМатраци | Възглавници | Спално бельо
Офис СистемаОблегалки | Седалки
Терапевтична системаVerthe Spine | Акупресура

This will close in 40 seconds